SUELA BAKO lindur në vitin 1976, në Tiranë, Shqipëri. Përfundoi studimet e plota për aktrim, 1999, në Akademinë e Arteve në Tiranë. Ka punuar si regjisor dhe producent televiziv nga viti 2002-2013. Ka kryer Masterin për regji filmi dhe televizioni në Universitetin e Arteve në Tiranë.

Ajo ka drejtuar shumë filma të shkurtër si “Shirt Sleves / The Dinner dhe ka fituar çmimin e filmit më të mirë – Gjakova FF 2014. Suela është një aktore dhe regjisore, e njohur për Bloodlands me regji të Steven Kastrissios në vitin 2017, aktorja shqiptare Suela Bako fitoi çmimin çmimi i aktores më të mirë në “Nashville Film Festival” në Shtetet e Bashkuara.

Duke luajtur rolin e Shpresës në zhanrin horror “Bloodlands”, ajo arriti të vlerësohej nga juria dhe të merrte këtë çmim, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm për aktoren, duke pasur parasysh filmat e tjerë konkurrues.