Hidden shades of feminism” është një seri podcastesh, të cilat do të sjellin në vëmendje dinamikat e paprekura të lëvizjes feministe në Shqipëri,…

12 Korrik, 2023by admin
WhatsApp Image 2023-07-12 at 12.58.54
“Hidden shades of feminism” është një seri podcastesh, të cilat do të sjellin në vëmendje dinamikat e parrekura të lëvizjes feministe në Shqipëri, duke u ndalur te kultura, media dhe shoqëria në tërësi. Këto podcaste kanë si qëllim të hapin një debat mbi dinamikat e mendimit feminist dhe ta pasurojë e orientojë diskursin publik drejt qasjes feministe. Podcasti do të ketë të ftuar intelktualë, aktivistë, pedagogë, shkrimtarë e studiues, të cilët do të trajtojnë tema të caktuara nga teoritë feministe. Pjesë e projektit, janë dhe 4 masterclass me studentë të gazetarisë rreth teknikave te podcastit. Ky projekt do të zgjasë 12 muaj dhe mbeshtetet nga Smart Balkans me financim te Ministrise se Jashtme Norvegjeze.